Reform logotype

reform blogg

Denna blogg handlar om tid och hur du kan fördriva den på ett trevligt sätt.

30
dec
2017

Chokladmedaljonger

Sara Lund


Ca 15 st

 

INGREDIENSER

100 g mörk choklad, 70 procent

75 g blandade nötter, t ex valnötter, pecannötter, pistagenötter

Torkade tranbär

En nypa havssalt

 

GÖR SÅ HÄR

1. Rosta nötterna med saltet och låt svalna.

2. Temperera chokladen (se nedan).

3. Spritsa ut rundlar, ca 45 mm diameter.

4. Tryck dit nötter och tranbär.

 

TEMPERERING AV CHOKLAD

För att chokladen ska stelna i rumstemperatur måste den tempereras vilket betyder att den bearbetas så att den stelnar utan att kladda och får en fin glans.

Använd en hushållstermometer så att du får exakt temperatur.

1. Börja med att finhacka chokladen.

2. Häll ner chokladen i en skål och placera den över en kastrull med vatten. Värm upp försiktigt och låt chokladen smälta. Rör då och då.

3. Använd en termometer för att se när chokladen når 48 grader. Ta genast bort den från värmen och ställ på svalt underlag. Låt temperaturen sjunka till 28 grader.

4. Värm upp chokladen igen över vattenbad till 30 grader. Nu kan du börja använda chokladen.

 

TILLBAKA